Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Alles over visolie en omega 3-supplementen

Alles over visolie en omega 3-supplementen
Puritan's Pride
Schrijver en Expert3 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Omega 3-supplementen, ook wel visolie genoemd, zijn de afgelopen tien jaar steeds populairder geworden. Van visolie is bekend dat het een gezond hart ondersteunt en daarnaast nog een breed scala aan andere gezondheidsvoordelen biedt.

Met de enorme keuze aan visolie op de markt kan het lastig zijn om te weten welke visolie wat doet en welk omega 3-supplement het best aan jouw behoeften voldoet.

Maak je geen zorgen. Je hoeft je niet als een vis op het droge te voelen om het juiste omega 3-supplement te kiezen. Met deze handige gids ontdek je onder meer waar omega 3-visolie goed voor is en welke soorten visoliesupplementen beschikbaar zijn. Laten we erin duiken!

Wat is visolie?

Visolie is een stof met heilzame omega 3-vetzuren die niet in het lichaam te vinden zijn.

Om ervoor te zorgen dat ons lichaam genoeg omega 3 binnenkrijgt, moeten we omega 3-vetzuren via onze voeding opnemen. Omega 3-vetzuren vind je meestal in vette vis, zoals zalm, makreel, sardines, schelpdieren en oesters.

Sommige groenten en zaden, zoals vlas- en chiazaden, bevatten ook omega 3-vetzuren. In vis en zeevruchten zijn ze echter overvloediger aanwezig.

Voor wie een vegetarisch of veganistisch dieet volgt, en voor degenen die niet regelmatig vis en zeevruchten eten, zijn omega 3-supplementen een alternatief om via de voeding hun omega 3-waarde op peil te houden.

Bekijk hieronder het aanbod van Puritan's Pride voor omega 3-visoliesupplementen:

Visolie bevat twee soorten omega 3-vetzuren: DHA (docosahexaeenzuur) en EPA (eicosapentaeenzuur). ALA (alfa-linoleenzuur) is een ander type omega 3-vetzuur dat voorkomt in plantaardige oliën (zoals van vlaszaad en sojabonen).

Sommige bronnen van visolie bevatten andere heilzame vitaminen en voedingsstoffen, zoals vitamine D.

Wat zijn de voordelen van omega 3 voor het lichaam?

Omega 3-vetzuren worden beschouwd als goede vetten. In het lichaam helpen ze de slechte vetten uit je voeding te compenseren.

Slechte vetten zitten in voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten en transvetten, zoals chips, donuts, koekjes, gebak en ander gebakken of gefrituurd voedsel.

Van omega 3-vetzuren is bekend dat ze van top tot teen heilzaam zijn voor je lichaam en dat ze het hart, de gewrichten, de huid en de stofwisseling ondersteunen.*

Omega 3 uit visolie, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het een sleutelrol speelt bij het ondersteunen van de gezondheid van het hart, kan heilzaam zijn voor verscheidene cardiovasculaire doeleinden.* De EPA en DHA uit visolie kunnen ook helpen het risico op coronaire hartziekten te verminderen.*

Ben je op zoek naar een optimale gezondheid en een evenwichtige voeding, dan zijn omega 3-supplementen een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je lichaam de nodige voedingsstoffen krijgt om normaal te functioneren.

Waar is omega 3-visolie goed voor?

Visolie geeft veel voordelen voor de gezondheid. Omega 3-supplementen in je voeding introduceren, kan helpen:

  • de gezondheid van het hart te ondersteunen*
  • gezonde gewrichten te handhaven*
  • de vasculaire gezondheid te verbeteren*
  • de bloedcirculatie te verbeteren*
  • het triglyceridengehalte te behouden*
  • het risico op hart- en vaatziekten te verminderen*

Welk visoliesupplement moet ik innemen?

Tegenwoordig zijn er veel soorten visolie op de markt waaruit je kunt kiezen. Op het etiket of de verpakking van je omega 3-supplementen kun je gemakkelijk zien welke soort visolie erin zit.

1) Krillolie

Krillolie is meestal afkomstig van Antarctische krill. Het bevat een kleine hoeveelheid astaxanthine, waardoor krill een rode tint heeft.

2) Levertraan

Dit is de bekendste soort visolie die je in omega 3-supplementen vindt. Levertraan is meestal afkomstig van Noorse kabeljauw. Het bevat vitamine D en vitamine A, twee voedingsstoffen die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem.*

Vitamine D draagt ook bij tot de instandhouding van normale botten, terwijl vitamine A bijdraagt tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen.*

3) Zalmolie

Zalmolie is vaak afkomstig van wilde zalm uit Alaska. De olie wordt gebruikt om het welzijn van de stofwisseling en de gezondheid van het hart te ondersteunen.*

Zalmolie is ook een zeer populaire keuze bij hondeneigenaren. Dit omega 3-visoliesupplement is geschikt voor honden. Het ondersteunt de gezondheid van hun huid en de vacht.

Hoeveel visolie per dag moet ik innemen?

Op de vraag hoeveel visolie je per dag moet innemen, is er helaas geen pasklaar antwoord.

Het wordt aanbevolen om twee porties vis per week te eten om ervoor te zorgen dat je lichaam de vereiste hoeveelheid omega 3-vetzuren krijgt.

Als je overweegt om een visoliesupplement in je dieet op te nemen, zorg er dan voor dat het omega 3 bevat en geen visleverolie, want dat bevat te veel vitamine A. Overconsumptie van vitamine A kan verdere gezondheidsproblemen veroorzaken en schadelijk zijn.

Het nauwkeurigste antwoord komt van een vertrouwde huisarts, arts of diëtist, die jou kan adviseren over de hoeveelheid omega 3-visolie die jij per dag best inneemt. Dit is afhankelijk van je leeftijd, levensstijl en gezondheidsbehoeften.

Koop nu omega 3-visoliesupplementen van Puritan’s Pride.

* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

 

Gezondheid

Hoe en wanneer moet je vitamines innemen?

Ontdek alles wat je moet weten over vitamines slikken.

5 maanden geledenvan Puritan's Pride
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans