Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Beste supplementen voor de spijsvertering en gezonde darmen

Beste supplementen voor de spijsvertering en gezonde darmen
Puritan's Pride
Schrijver en Expert2 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Voor je algemene gezondheid en welzijn is het essentieel om prioriteit te geven aan je spijsvertering en darmen. Je darmen dragen bij aan verschillende processen in het lichaam, met inbegrip van je immuniteit, spijsvertering en humeur.

Bij Puritan’s Pride hebben we een reeks supplementen voor de darmen ontwikkeld ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering, de algemene gezondheid en het immuunsysteem. Lees verder en ontdek onze tips om je darmgezondheid te verbeteren en welke supplementen voor de spijsvertering je het best in jouw routine opneemt.

Waarom zijn gezonde darmen belangrijk?

Verwaarlozing van je darmgezondheid kan gevolgen hebben voor veel lichaamsfuncties: van je spijsvertering tot je stemming. Om een optimale gezondheid te helpen behouden is het belangrijk voor de goede bacteriën in je darmen te zorgen om de slechte bacteriën te compenseren.

De goede bacteriën zijn verantwoordelijk voor een reeks functies, zoals het behoud van de gezonde werking van het spijsverteringsstelsel en de ondersteuning van een gezonde spijsvertering.* Het evenwicht van bacteriën kan invloed hebben op de biodiversiteit van de darmen, met inbegrip van processen die betrokken zijn bij het energiemetabolisme, de spijsvertering en de ondersteuning van het immuunsysteem.

Het onderhouden van een gezonde darmmicrobioom en spijsverteringskanaal kan worden ondersteund door het consumeren van proteïnerijk voedsel zoals kefir, yoghurt en gefermenteerd voedsel zoals zuurkool en kimchi, en ook door spijsverteringssupplementen te nemen.

Symptomen van darmklachten

Als je de tekenen van ongezonde darmen herkent, helpt je dit te begrijpen wanneer je extra aandacht moet besteden aan je spijsvertering. Een opgeblazen gevoel is een van de meest gebruikelijke aanwijzingen, vooral als je gedurende lange tijd pijn of een opgeblazen gevoel hebt. Andere symptomen van darmklachten kunnen zijn:

  • Diarree
  • Constipatie
  • Vermoeidheid
  • Intoleranties
  • Frequente stemmingswisselingen

Hoe supplementen voor je spijsvertering je darmgezondheid kunnen verbeteren

Spijsverteringsenzymen en supplementen voor de darmgezondheid (ofwel probiotica) beschikken over miljoenen goede bacteriën die kunnen helpen je microbioom herstellen en je darmen en spijsvertering ondersteunen. De toevoeging van spijsverteringssupplementen aan je routine kan helpen bijdragen aan het evenwicht van goede bacteriën in je darmen en de gezonde werking van het spijsverteringsstelsel en de spijsvertering.*

Levende bacteriën kunnen zich delen en kolonies vormen, die kve of kolonievormende eenheden (in het Engels: CFU's of colony forming units) worden genoemd. Daarom zie je vaak supplementen voor de darmgezondheid waarop getallen staan zoals '5 miljard kve' of '20 miljard kve'. Om te helpen een gezonde darm te behouden, zoek je naar een dagelijks microbioom- of spijsverteringsenzymensupplement dat een hoog aantal kve bevat.

Supplementen voor een gezonde spijsvertering

Bij Puritan’s Pride hebben we een reeks supplementen voor de spijsvertering die speciaal zijn ontworpen om je een reeks unieke stammen van levende bacteriën te bieden om je microbioom te herstellen en gezonde darmen te ondersteunen. Van gummies voor een gezonde spijsvertering tot supplementen met spijsverteringsenzymen; bekijk het assortiment hieronder:

Bekijk supplementen voor je darmen en spijsvertering

* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans