Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

Co-enzym Q10: werking en voordelen voor je lichaam

Co-enzym Q10: werking en voordelen voor je lichaam
Puritan's Pride
Schrijver en Expert5 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Het menselijk lichaam is geweldig als je kijkt naar het brede scala aan voedingsstoffen die ons helpen te gedijen en die bijdragen aan het behoud van een optimale gezondheid. Een van die verbazingwekkende voedingsstoffen is co-enzym Q10, een in vet oplosbare stof die van nature in het menselijk lichaam wordt aangetroffen en geproduceerd.

Dit is een van de belangrijkste stoffen in ons lichaam die helpt om energie vast te houden en ons ondersteunt om gracieus ouder te worden.* Maar waar is Q10 goed voor? Als je nog nooit van deze essentiële voedingsstof hebt gehoord, ben je hier aan het juiste adres. Ontdek alles wat je moet weten over co-enzym Q10-supplementen , van wat Q10 is tot hoe het je algehele gezondheid kan ondersteunen.

 

Wat is Q10?

Co-enzym Q10 komt van nature voor in het hart, de nieren, de lever en de schildklier en is een essentieel onderdeel van de gezondheid. Wat doet Q10? Het speelt een sleutelrol bij de energieproductie: het zet voedsel om in energie en ondersteunt de cellulaire energie die het hart nodig heeft om te kloppen.*

Q10 werkt ook als een antioxidant en helpt bij het bestrijden van vrije radicalen die bijdragen aan veroudering en celbeschadiging.*

De actieve vorm van co-enzym Q10 wordt ubiquinol genoemd. Zowel mensen als andere zoogdieren kunnen co-enzym Q10 aanmaken, maar naarmate we ouder worden kan het op natuurlijke wijze afnemen. Je kunt overwegen om co-enzym Q10-supplementen in te nemen om de tekenen van veroudering te vertragen en energie te behouden.

Klik hier om het volledige assortiment Q10-supplementen te bekijken.

Voedselbronnen van co-enzym Q10

Het is misschien geen verrassing dat co-enzym Q10 te vinden is in orgaanvlees, zoals hart, lever en nieren. Enkele andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan Q10 zijn:

 • Rundvlees
 • Kip
 • Varkensvlees
 • Sardientjes
 • Olie van sojabonen
 • Sinaasappels
 • Spinazie

Co-enzym Q10: voordelen

Waar is Q10 goed voor? Simpel gezegd volgt hier een lijst met de mogelijke voordelen die co-enzym Q10 jou en je gezondheid kan bieden:

 • Vermindert tekenen van ouder worden
 • Ondersteunt de gezondheid van de huid
 • Ondersteunt de gezondheid van het hart
 • Vermindert oxidatieve stress
 • Helpt energie te behouden

Lees verder voor nadere informatie Q10 en de voordelen voor je gezondheid.

 

Co-enzym Q10: werking voor meer energie

Q10 speelt een belangrijke rol bij het omzetten van voedsel in energie in ons lichaam.* Dit proces begint diep in onze cellen in de mitochondriën, ook wel bekend als de 'krachtcentrales' van onze cellen. Ze werken als microscopisch kleine spijsverteringsstelsels en helpen voedsel om te zetten in de essentiële voedingsstoffen die nodig zijn om ons lichaam van brandstof te voorzien.

Co-enzym Q10 ondersteunt ook andere enzymen om hun werk goed te doen, wat resulteert in een kettingreactie die een positieve invloed heeft op andere delen van het lichaam, waaronder het hart.*

Wat doet Q10 voor het hart?

Zoals je misschien al weet, speelt Q10 een rol bij het ondersteunen van de gezondheid van het hart.* Co-enzym Q10, dat van nature voorkomt in de energieproducerende cellen van het hart, helpt bij het produceren van de cellulaire energie die het hart nodig heeft om te kloppen. Het ondersteunt bovendien het energieproductieproces in onze spieren, bevordert het cardiovasculaire welzijn en helpt ook om normale bloeddrukniveaus te handhaven die al binnen een normaal bereik liggen.*

 

Kan co-enzym Q10 de gezondheid van de huid ondersteunen?

Ja, Q10 voedt het lichaam echt van binnenuit! Naast dat het als antioxidant in onze cellen dient, wordt co-enzym Q10 vaak gebruikt als ingrediënt in veel huidverzorgingsproducten om plaatselijk aan te brengen.

Onze huid wordt blootgesteld aan veel externe factoren die van invloed kunnen zijn op de gezondheid van onze huid, zoals het milieu, het voedsel dat we eten en zweet. De antioxiderende eigenschappen van co-enzym Q10 kunnen de huid helpen haar glans te behouden naarmate deze ouder wordt wanneer een Q10-crème plaatselijk wordt aangebracht.

 

Wie heeft baat bij Q10?

Naarmate we ouder worden, beginnen onze niveaus van co-enzym Q10 van nature af te nemen. Als je ouder bent dan 40 jaar, wil je misschien Q10-supplementen introduceren om te helpen optimale niveaus van dit enzym te behouden.

Statinemedicatie kan ook van invloed zijn op je Q10-spiegels, dus je kunt overwegen om co-enzym Q10-supplementen te nemen om je niveaus aan te vullen.*+

 

Hoeveel co-enzym Q10 moet ik innemen?

Bij Puritan's Pride zijn onze co-enzym q10-supplementen verkrijgbaar in doses van 100 mg, 200 mg en 400 mg. Er is geen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor dit enzym, dus de keuze is aan jou. Als je het gevoel hebt dat je niet veel voedingsmiddelen eet die rijk zijn aan Q10, wil je misschien een hogere dosering gebruiken.

 

Co-enzym Q10-supplementen

We hebben een breed scala aan Q10-supplementen die ontwikkeld zijn om de gezondheid van je hart te ondersteunen.

Deze co-enzym Q10-supplementen zijn verkrijgbaar in gemakkelijk in te nemen softgels met snelle afgifte en kunnen helpen bij lichte hoofdpijn als gevolg van tijdelijke stress, kunnen een gezond hart en cardiovasculair systeem ondersteunen en de cellulaire energieproductie ondersteunen.*

Bekijk hier het volledige assortiment Q10-supplementen:

 

+Opmerking: co-enzym Q10 is niet bedoeld als vervanging voor statinetherapie en je mag ook niet stoppen met het innemen van voorgeschreven medicijnen terwijl je co-enzym Q10-supplementen slikt.
* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans