Ga door naar belangrijkste inhoud
Voeding

3 soorten vitamine C-supplementen

3 soorten vitamine C-supplementen
Puritan's Pride
Schrijver en Expert2 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Vitamine C is een essentiële voedingsstof en antioxidant die je cellen, huid, botten en kraakbeen ondersteunt. Je kunt de aanbevolen hoeveelheid van deze vitamine binnenkrijgen via voeding met vitamine C, zoals citrusvruchten en groenten, maar op momenten waarop je extra ondersteuning nodig hebt, kunnen vitamine C-supplementen helpen.

Omdat het zo'n populair supplement is, zijn er veel vormen van vitamine C beschikbaar, maar wat doet vitamine C precies en welk type supplement is het beste voor jou?

Waarom is vitamine C belangrijk?

Wat doet vitamine C eigenlijk voor je lichaam? Vitamine C staat het meest bekend als de vitamine die bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem. Het bevat krachtige antioxidanten die vrije radicalen bestrijden.* De vitamine draagt ook bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid en gezond bindweefsel.*

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnenkrijgt. Dit kan via voeding met vitamine C of door het nemen van vitamine C-supplementen.

Voedselbronnen van vitamine C zijn onder andere:

 • Citrusvruchten
 • Aardbeien
 • Zwarte bessen
 • Broccoli
 • Tomaten
 • Aardappelen
 • Boerenkool

De aanbevolen hoeveelheid vitamine C voor volwassenen van 19 tot 64 jaar bedraagt 40 mg per dag. Dit kan via de voeding of door het nemen van multivitaminen die vitamine C bevatten.

Vitamine C: voordelen

Er zijn verschillende redenen waarom vitamine C belangrijk is voor je algehele gezondheid en welzijn, zoals:

 • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid.*
 • Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de botten, het kraakbeen, het tandvlees en de tanden.*
 • Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem. *
 • Vitamine C helpt wonden genezen.*

Soorten vitamine C-supplementen

Er zijn drie verschillende soorten vitamine C-supplementen verkrijgbaar bij Puritan's Pride. Dit kan het moeilijk maken om te weten welk supplement het beste is voor jou. Lees verder om meer te weten te komen over de verschillende soorten vitamine C, voordelen van de diverse supplementen en welke het beste bij jou past.

Vitamine C gummievitaminen

Onze Vitamine C -gummies zijn perfect voor mensen die moeite hebben met het slikken van pillen of die gevoelig zijn voor de smaak van vitamines. Neem voedingssupplementen op een leukere manier in met deze heerlijke en gemakkelijk te kauwen vitamines, verkrijgbaar in een lekkere sinaasappelsmaak.

Kauwbare vitamine C

Een andere optie voor wie moeite heeft met het slikken van pillen zijn onze kauwtabletten. Puritan's Pride Vit C met vlierbessen en zink - 60 kauwtabletten hebben een heerlijke sinaasappelsmaak. Door hun ideale formaat zijn ze gemakkelijk te consumeren.

Deze kauwbare vitamine C-tabletten bevatten ook vlierbessen en zink voor extra ondersteuning van het immuunsysteem. Lees meer over de soorten zinksupplementen voor een gezond immuunsysteem in dit artikel:

Gezondheid

De 8 beste zinksupplementen voor je immuunsysteem

Ontdek meer over verschillende soorten zinksupplementen en hoe ze een gezond immuunsysteem kunnen ondersteunen.

10 maanden geledenvan Puritan's Pride

Vitamine C-caplets

Geef je de voorkeur aan traditionele capletvitaminen, probeer dan eens onze vitamine C-caplets. Deze vitamines zijn ongeveer 2,5 cm lang en hebben een gladde coating. Een slimme keuze voor wie liever heeft dat supplementen een milde of helemaal geen smaak hebben.

Met toegevoegde bioflavonoïden en wilde rozenbottels ondersteunen deze supplementen het immuunsysteem en beschermen ze de cellen tegen oxidatieve stress.

Multivitaminen

Je kunt je welzijn ook stimuleren met een multivitamine die vitamine C bevat. In één handig supplement profiteer je ook van een hele reeks andere voedingsvitaminen en mineralen.

Bekijk multivitaminen

Het is belangrijk om altijd je arts te raadplegen voordat je nieuwe supplementen probeert.

Zorg ervoor dat je het hele jaar door voorbereid bent met onze checklist voor immuunondersteuning. Bekijk hem hier:

* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.

Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans