Ga door naar belangrijkste inhoud
Gezondheid

Wat zijn de verschillende soorten magnesium?

Wat zijn de verschillende soorten magnesium?
Puritan's Pride
Schrijver en Expert2 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Wat is magnesium? Magnesium is een essentieel mineraal dat ons lichaam nodig heeft ter ondersteuning van veel fysiologische functies, alsook ter ondersteuning van de botgezondheid en botmineralisatie.* Magnesium speelt een essentiële rol bij meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam en is een cruciaal element dat ons lichaam nodig heeft maar niet zelf produceert.

Wist je dat er verschillende soorten magnesium zijn?

Omdat er verschillende soorten magnesium zijn, hebben wij een gids samengesteld over de belangrijkste soorten magnesium in je multivitaminesupplementen. Ontdek alles wat je moet weten over dit mineraal, van de voordelen van magnesium voor je algehele gezondheid en welzijn tot tips om voedsel met veel magnesium aan je dieet toe te voegen.

Wat is magnesium?

Magnesium is een essentiële voedingsstof die helpt veel lichaamsfuncties in stand te houden en te ondersteunen. Het wordt moeilijk om alle voordelen van magnesium in één artikel te noemen: het ondersteunt namelijk meer dan 300 biochemische reacties! Om er een paar te noemen: magnesium kan helpen bij de ondersteuning van:

 • Eiwitsynthese
 • Bloeddruk
 • Spierfunctie
 • Immuunsysteemfunctie
 • Energieproductie
 • Hersenfunctie
 • Gezonde botten

Wat zijn de belangrijkste soorten magnesium?

We hebben enkele gebruikelijke soorten magnesium uitgelicht die je vindt in je vitaminen en supplementen met enkele verrassende voordelen!

1. Magnesiumaspartaat

Magnesiumaspartaat is een magnesiumzout, dat wordt gevormd door de combinatie van magnesium met het aminozuur asparaginezuur.

Magnesiumaspartaat wordt beschouwd als niet-essentieel aminozuur, maar het heeft een hoge biobeschikbaarheid. Dit betekent dat het lichaam de voordelen van magnesium eenvoudig kan absorberen en benutten.

2. Magnesiumoxide

Magnesiumoxide is een van de meest gebruikelijke soorten magnesium in supplementen. Het is verantwoordelijk voor de ondersteuning van het energiemetabolisme en is essentieel voor de enzymfunctie.*

3. Magnesiumcitraat

Magnesiumcitraat is nog een gebruikelijke soort magnesium in je vitaminen en supplementen. Magnesiumcitraat is de perfecte keuze dankzij de hoge biobeschikbaarheid en absorptie, wat belangrijk is voor het regelen van calciumtransport tussen de cellen.* Magnesiumcitraat helpt ook bij de ondersteuning van een ontspannen stemming en kan helpen bij incidentele angstverlichting.*

Welke vorm magnesium is het meest absorbeerbaar?

Alle soorten magnesium verschillen qua biobeschikbaarheid, wat te maken heeft met hoe eenvoudig het lichaam ze kan absorberen. De soorten magnesium met de hoogste biobeschikbaarheid die je vaak vindt in magnesiumsupplementen en multivitaminen zijn magnesiumglycinaat en magnesiumcitraat, op de voet gevolgd door magnesiumaspartaat en magnesiumchloride. Al deze soorten magnesium zijn gechelateerd, wat betekent dat het mineraal is gebonden aan een organische stof of aminozuur.

Magnesium verwerken in je dieet

Voor een optimale gezondheid is het essentieel om voldoende magnesium binnen te krijgen via je dieet of een multivitamine met magnesium. Om je op weg te helpen, ontdek je hier welke voedingsmiddelen magnesium bevatten zodat je ze toe kunt voegen aan je dieet:

Voedsel met veel magnesium

 • Zaden, met inbegrip van pompoen-, lijn- en chiazaden
 • Noten, met inbegrip van amandelen, paranoten, cashewnoten en pinda's
 • Spinazie
 • Avocado's
 • Pure chocolade
 • Tofu
 • Volkoren granen

Multivitaminesupplementen met magnesium

Het is niet moeilijk om de soorten magnesium te vinden die staan in onze lijst met multivitaminen. Met deze handige lijst kun je snel zien of je voldoende magnesium krijgt, terwijl je tegelijk je algemene inname van voedingsstoffen verhoogt.

Bij Puritan's Pride hebben we een selectie multivitaminen die speciaal zijn ontworpen ter ondersteuning van je voedingsbehoeften.

Onze Mega Vit-Min combineert meer dan 30 hoogwaardige vitaminen, mineralen en kruiden tot een gespecialiseerde formule voor rijpe volwassenen. Profiteer van een multivitamine met vertraagde afgifte en met 50 mg magnesiumoxide per portie ter ondersteuning van een normale psychologische functie.*

Als je geen fan bent van tabletten, kunnen wij onze Adult Multivitamin Gummies sterk aanbevelen. Deze gummievitaminen zijn verkrijgbaar in de heerlijke smaken sinaasappel, kers en druif. Ze bevatten een mix van essentiële voedingsstoffen, waaronder vitamine A, B, C en D, en ook magnesiumcitraat als hulp bij de ondersteuning van het immuunsysteem, gezonde botten, ogen en huid.*

We hebben ook een multivitamine met magnesium die speciaal is aangepast aan de gezondheidsbehoeften van mannen. One Daily Men’s Multivitamin Tablets bieden mannen een gerichte formule met de belangrijkste ingrediënten ter ondersteuning van hun gezondheid, zoals selenium, thiamine en 140 mg magnesiumoxide per portie.

Koop vandaag nog multivitaminen bij Puritan's Pride!

Kom in dit artikel meer te weten over wanneer en hoe je je vitaminen inneemt:

Voeding

5 weerstand verhogende voedingsmiddelen

Ontdek deze 5 voedingsmiddelen om je immuunsysteem te verbeteren.

6 maanden geledenvan Puritan's Pride
* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans