Ga door naar belangrijkste inhoud
Gezondheid

Hoe en wanneer moet je vitamines innemen?

Hoe en wanneer moet je vitamines innemen?
Puritan's Pride
Schrijver en Expert5 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Of je als kind al meerdere keren te horen hebt gekregen dat je 'je vitamines moet slikken' of pas net als volwassene bent begonnen met het verkennen van de wereld van voedingssupplementen, de instructies voor vitamines slikken lijken vrij eenvoudig.

Welke supplementroutine je echter ook bent begonnen, het is belangrijk ervoor te zorgen dat je je vitamines en supplementen op de juiste manier gebruikt om maximaal van hun voordelen te profiteren.

Moet je vitamine C 's ochtends of 's avonds slikken? En op welk moment van de dag moet je vitamine D innemen? Wanneer vitamines innemen het beste resultaat geeft hangt af van vele factoren, waaronder je persoonlijke gezondheid, medicijnen en dieet. Met onze basisrichtlijnen leer je wanneer je vitamines moet innemen en hoe je ze moet innemen, zodat je ervoor kunt zorgen dat je lichaam de voedingsstoffen efficiënt en effectief opneemt en gebruikt.

Vitamine D slikken

Op welk moment van de dag moet je vitamine D innemen? Dit maakt op zich niet uit, maar voor een maximale opname kun je vitamine D-supplementen het beste bij de voeding innemen. Als in vet oplosbare vitamine wordt vitamine D het best door het lichaam opgenomen tijdens het eten van voedsel dat rijk is aan gezonde vetten, zoals zalm, avocado of notenpasta. Andere in vet oplosbare supplementen, zoals vitamine A en vitamine K, moet je net als vitamine D slikken bij een maaltijd.

 

Vitamine B12

Alle vitamines van het B-complex zijn oplosbaar in water, wat betekent dat ze niet te lang in het lichaam kunnen worden bewaard. Oudere volwassenen, vegetariërs en veganisten zijn de meest voorkomende groepen die mogelijk een tekort aan vitamine B12 hebben. Dit komt doordat vitamine B12 wordt aangetroffen in dierlijke producten en een voedingsstof is die moeilijker op te nemen is naarmate we ouder worden.

Omdat ze een sleutelrol spelen in het energiemetabolisme en de gezondheid van het hart* ondersteunen, kunnen vitamine B12-supplementen het beste 's ochtends of vroeg in de middag bij een maaltijd worden ingenomen.

 

 

Microbiomen

Microbioomsupplementen brengen de slechte bacteriën in evenwicht met de goede bacteriën in onze darmen en bevorderen de gezonde werking van het darmstelsel, maar wanneer moeten ze worden ingenomen?*

Als de maag leeg is, kan het zuur in onze darmen de gunstige bacteriën vernietigen die we van deze supplementen krijgen. Daarom wordt het voor de beste resultaten aanbevolen om de microbiomen dertig minuten voor een maaltijd of tijdens het eten in te nemen.

Calcium

Ondanks dat het een essentieel mineraal is voor het behoud van gezonde botten en tanden, is calcium een van de moeilijkst opneembare mineralen voor het lichaam.*

Het is het beste om calciumsupplementen in kleinere doses in te nemen, door ze op te splitsen in één dosis 's ochtends en één dosis tijdens de lunch. Je moet calciumsupplementen op een ander tijdstip innemen dan je andere minerale supplementen. Dit zal helpen om de kans op calciumopname te maximaliseren.

 

Luteïne

Luteïne komt van nature voor in gezonde ogen. Het is een carotenoïde die als voedingsstof de gezondheid van je ogen ondersteunt.* De beste tijd om luteïnesupplementen in te nemen is bij een maaltijd. Of dat nu bij het ontbijt, de lunch of het avondeten is; neem één softgel per dag om een gezond gezichtsvermogen te ondersteunen.

 

 

Magnesium

Magnesium is een ander sporenelement dat nodig is in ons dieet om de spier- en psychologische werking te ondersteunen en vermoeidheid te helpen verminderen.*

Het is het beste om magnesium 's avonds voor het slapengaan in te nemen, omdat deze voedingsstof een kalme, ontspannen gemoedstoestand ondersteunt en je kan helpen een betere nachtrust te krijgen. Magnesiumcitraat kan ook helpen bij incidentele angstverlichting en helpt stress te verminderen.*

 

Multivitamines slikken

Als je op zoek bent naar een snelle oplossing, kun je overwegen een alles-in-één multivitaminete nemen. Met een grote verscheidenheid aan voedingsstoffen verpakt in één handig supplement, is het het beste om je multivitamines bij een maaltijd in te nemen om misselijkheid te voorkomen.

We hebben een breed scala aan multivitamines beschikbaar die bij jou en je gezondheidsbehoeften passen. Met multivitamines speciaal ontworpen voor senioren, mannen, vrouwen en kinderen, plus gummy multivitamines, zul je zeker een multivitamine voor jou vinden.

Bespreek het innemen van supplementen altijd met je arts, vooral als je medicijnen gebruikt.

 

Kun je beter 's ochtends of 's avonds vitamines slikken?

Neem je vitamines 's ochtends bij het ontbijt voor de beste resultaten, zodat je supplementen voldoende tijd hebben om geabsorbeerd te worden. Als je je vitamines liever 's avonds inneemt, dan kan dat – mits je het etiket leest om te bepalen of je de supplementen met voedsel moet innemen. Het belangrijkste is dat supplementen deel uitmaken van je routine.

* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans