Ga door naar belangrijkste inhoud
Gezondheid

De 8 beste zinksupplementen voor je immuunsysteem

De 8 beste zinksupplementen voor je immuunsysteem
Puritan's Pride
Schrijver en Expert5 maanden geleden
View Puritan's Pride's profile

Zink is een essentieel sporenmineraal waar je lichaam elke dag op vertrouwt om je algehele gezondheid en welzijn te ondersteunen. Het is mogelijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink via je dieet binnen te krijgen, maar misschien wil je ook zink slikken als supplement om ervoor te zorgen dat je zinkgehalte op peil blijft.

Zoals veel mineralen komt zink in verschillende vormen voor. Als het gaat om het nemen van supplementen, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke vorm van zink het beste is voor jou en je gezondheidsbehoeften. Ontdek de acht verschillende soorten zink die je in supplementen kunt vinden en ontdek waarom zink slikken goed voor je is en welke zinksupplementen het beste bij jou passen.

Waar is zink goed voor?

Zink is een essentieel sporenmineraal dat een belangrijke rol speelt bij het ondersteunen van de gezondheid van het immuunsysteem.* Het helpt ook bij de vorming van DNA en is nodig voor een gezonde celgroei en -deling.*

Aangezien je lichaam geen zink aanmaakt of opslaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsmiddelen binnenkrijgt die rijk zijn aan zink.

Sommige voedingsmiddelen die rijk zijn aan zink:

 • Schaaldieren
 • Rood vlees en gevogelte
 • Zuivel
 • Peulvruchten
 • Noten
 • Volkorengranen, inclusief brood

Het Voedingscentrum raadt voor mannen van 18 jaar en ouder een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 9 milligram zink aan en voor vrouwen 7 milligram per dag.

Ongeacht of je een plantaardig of vleesetend dieet volgt, kun je overwegen om zinksupplementen in je routine op te nemen om ervoor te zorgen dat je lichaam de benodigde hoeveelheid van dit essentiële mineraal binnenkrijgt.

Waarom zink slikken?

Zink biedt ons een breed scala aan gezondheidsvoordelen, van een gezonde huid tot ondersteuning van het immuunsysteem. Waar is zink goed voor? Ontdek hieronder meer over de voordelen van zink:

 • Zink ondersteunt de collageensynthese en helpt de normale, gezonde huid te behouden.
 • Zink ondersteunt gezonde ogen en een gezond gezichtsvermogen.
 • Zink helpt ons lichaam om essentiële voedingsstoffen te verwerken en bevordert de stofwisseling, waardoor voedsel in energie wordt omgezet.
 • Zink is essentieel voor het instandhouden van de normale werking van het immuunsysteem.
 • Zink ondersteunt de groei en ontwikkeling en helpt ons lichaam nieuwe cellen aan te maken.

8 soorten zinksupplementen

Met acht verschillende soorten zink beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten welke vorm van zink het beste voor jou is. Lees hieronder meer over elk type zink en de verschillende soorten die in onze zinksupplementen zitten.

1. Zinkacetaat

Zinkacetaat ontstaat wanneer zinkoxide wordt gecombineerd met azijnzuur om een zout te vormen. Deze vorm van zink wordt vaak aangetroffen in zinktabletten en vrij verkrijgbare producten.

2. Zinkglycinaat

Zinkglycinaat is de combinatie van zink en het aminozuur glycine. Glycine is het kleinste essentiële aminozuur. Glycine wordt gecombineerd met zink om de opname in het lichaam te verhogen.

3. Zinkgluconaat

Zinkgluconaat is een combinatie van zink en gluconzuur. Dit type zink is de meest voorkomende soort in de supermarkt en wordt meestal gebruikt in zuigtabletten en zinksprays. Zinkgluconaat is de belangrijkste vorm van zink die wordt aangetroffen in onze zinkgummies en gechelateerde zinksupplementen.

Onze zinkgummies bevatten 30 mg zinkgluconaat per portie en zijn verkrijgbaar in een lekkere bessensmaak. Neem dagelijks twee gummies om de gezondheid van het immuunsysteem en de huid te ondersteunen.

Als je op zoek bent naar een hogere dosis zink, probeer dan onze gechelateerde zinkcapsules die 50 mg zinkgluconaat per portie bevatten.

 

4. Zinkpicolinaat

Dit soort zink is gemaakt met picolinezuur en wordt beschouwd als een vorm van zink die gemakkelijker te absorberen is. Het kan ook gemakkelijker te verteren zijn in vergelijking met andere vormen.

5. Zinkcitraat

Net als magnesiumcitraat wordt zinkcitraat gemaakt met citroenzuur. Zinkcitraat is een goed opneembare vorm van zink die ook een mildere smaak heeft in vergelijking met andere vormen.

6. Zinkoxide

Zinkoxide is een vorm van zink die je waarschijnlijk kent van krijtwitte zonnebrandcrème! Zinkoxide wordt topisch gebruikt in zonnebrandcrème, luieruitslagcrème en andere huidcrèmes, evenals in kleimaskers en vochtinbrengende crèmes. Zinkoxide wordt ook gebruikt in voedingssupplementen, maar is mogelijk niet zo biologisch beschikbaar als zinkgluconaat.

Onze vitamine C-kauwsupplementen met vlierbessen en zink zijn gemaakt met een combinatie van zinkoxide en zinkcitraat om je immuunsysteem te ondersteunen*, plus een schat aan andere voordelen van vitamine C en vlierbessen.

 

7. Zinksulfaat

Zinksulfaat is een vorm van zink die gemaakt is met zwavelzuur. Het kan oraal worden ingenomen en is een veelgebruikt ingrediënt in oogdruppels voor zowel mensen als honden.

8. Gechelateerde zink

Deze vorm van zink is gehecht aan een chelaatvormer. "Chelateren" is een manier om metaalionen te binden, waardoor zink beter oplosbaar is in water en gemakkelijker te absorberen is.

Onze gechelateerde zinksupplementen leveren 50 mg zinkgluconaat in één capsule en ondersteunen de gezondheid van je gezichtsvermogen, reukzin en immuunsysteem in één handige portie.

 

Wat zijn de beste zinksupplementen voor jou?

Omdat zink verkrijgbaar is in een groot aantal verschillende soorten, kan het moeilijk zijn om te weten welk type zink het beste voor jou is.

Het wordt aanbevolen om te zoeken naar zinkgluconaat of zinkpicolinaat als hoofdingrediënt in je zinksupplementen. Deze vormen van zink zijn het meest biologisch beschikbaar, wat betekent dat ze gemakkelijk in je systeem worden opgenomen.

Gechelateerde zinksupplementen zijn een andere geweldige optie, omdat het zink een bindingsproces ondergaat waardoor het in water oplosbaar en gemakkelijker te absorberen is, wat je helpt je dagelijkse dosis zink binnen te krijgen om je immuunsysteem te ondersteunen.

Praat altijd met je arts, voordat je een nieuw supplement inneemt, inclusief dit essentiële mineraal!

Voeding

5 weerstand verhogende voedingsmiddelen

Ontdek deze 5 voedingsmiddelen om je immuunsysteem te verbeteren.

5 maanden geledenvan Puritan's Pride
* Deze verklaringen zijn niet beoordeeld door de Food and Drug Administration (Amerikaanse voedsel- en warenautoriteit). Deze producten zijn niet bedoeld om een aandoening te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen.
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans