Ga door naar belangrijkste inhoud
Gezondheid

5 voedingssupplementen voor ouderen boven de 50

5 voedingssupplementen voor ouderen boven de 50
Puritan's Pride
Schrijver en Expert1 maand geleden
View Puritan's Pride's profile

Ouder worden is niet altijd gemakkelijk. Het goede nieuws is dat we nu met een proactievere aanpak onze gezondheid en ons welzijn op peil kunnen houden.

Het is belangrijk te herkennen, te begrijpen en op te merken hoe onze voedingsbehoeften gedurende onze levenscyclus kunnen veranderen. Naarmate we ouder worden, zijn we wellicht aangewezen op verschillende vitaminen, mineralen en supplementen voor een optimale gezondheid en welzijn.

Om je op weg te helpen, bespreken we hier belangrijke multivitaminen en voedingssupplementen voor ouderen die een uitstekende aanvulling vormen op een gezonde levensstijl.*

Waarom hebben mannen en vrouwen boven de 50 supplementen nodig?

Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker om de voeding die ons lichaam nodig heeft binnen te krijgen en op peil te houden. Bepaalde tabletten en medicijnen die senioren moeten innemen, kunnen de opname en het gebruik van voedingsstoffen belemmeren.

Onze top 5 multivitaminen voor 50+'ers

Er is een scala aan multivitaminen en supplementen waar senioren baat bij kunnen hebben. Van supplementen voor gewrichtsgezondheid tot gezonde hersenen, hier zijn onze top 5 multivitaminesupplementen voor senioren.

Supplementen voor gewrichten en vitamine D voor ouderen

Ondersteun mobiliteit en comfort bij het ouder worden met ons assortiment supplementen voor gewrichten en botten. Omega 3-supplementen zijn een goede optie, omdat omega 3-vetzuren goed zijn voor je gewrichten en daarnaast ook je hart, huid en stofwisseling ondersteunen.*

Vitamine D is een ander goed supplement ter ondersteuning van gezonde botten. Aangezien je botten een belangrijke rol spelen bij het bewegen en het beschermen van vitale organen tegen schade van buitenaf, is het nodig om met vitamine D-supplementen voor je botten te zorgen als je ouder wordt. Aangezien de zon onze belangrijkste bron van vitamine D is, is het des te belangrijker voor senioren die niet vaak buiten komen om hun vitamine D-gehalte te verhogen met een multivitamine of een aangepast supplement met vitamine D voor ouderen.

Supplementen voor de gezondheid van de hersenen

Veel volwassenen maken zich zorgen over de gezondheid van hun hersenen. Met name voor senioren is het belangrijk om gezonde, evenwichtige voeding te eten met alle essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor een optimale gezondheid van de hersenen. Ze kunnen ook overwegen om supplementen voor de gezondheid van de hersenen te nemen om er zeker van te zijn dat ze voldoende voedingsstoffen innemen.

Onze Neuro-PS Gold tabletten zijn ontworpen om de gezondheid van je hersenen en een gezonde geest te ondersteunen.* Deze supplementen bevatten Ginkgo biloba, waarvan bekend is dat het een effect heeft op cognitieve functies en het is onderzocht op zijn effect op stemming en stress.

Je kunt ook onze Ginkgo biloba-caplets proberen. Deze caplets zijn gemaakt van kruiden van de hoogste kwaliteit. Je kunt er zeker van zijn dat je het beste uit elke dosis haalt en de aanvullende voeding krijgt die je nodig hebt om een gezonde hersenfunctie te ondersteunen.

Collageensupplementen

Collageen is het belangrijkste structurele bestanddeel van de huid, ongeveer 80% van het drooggewicht. Als we ouder worden, begint de productie van collageen af te nemen en dat kan leiden tot zichtbare tekenen van veroudering, zoals fijne lijntjes en rimpels. Onze Collageensupplementen 1000mg en Multivitamine Collageengummies Vrouwen bevatten een absorbeerbare vorm van collageen ter ondersteuning van gezonde huidveroudering en elasticiteit.*

De collageentabletten bevatten toegevoegde vitamine C, die bijdraagt tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid en het kraakbeen, terwijl de multivitaminegummies biotine bevatten, een essentiële B-vitamine die bijdraagt tot de instandhouding van normaal haar en normale huid.

Vitamine B12-supplementen

Hoewel de consumptie van vitaminen en mineralen voor iedereen belangrijk is, kunnen vooral ouderen moeite hebben met de opname van de voedingsstoffen die belangrijke biologische processen ondersteunen.

Vitamine B12 draagt bij tot een normaal energieleverend metabolisme en draagt ook bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.* Vitamine B12 is mogelijk niet goed opneembaar door het spijsverteringsstelsel als we ouder worden. Daarom wordt aanbevolen dat volwassenen boven de 50 het grootste deel van hun B12-inname halen uit verrijkt voedsel en voedingssupplementen, zoals onze B-Complex multivitaminen en 1000mg B12-tabletten.

Multivitaminen 50+

Om je algemene gezondheid en welzijn te bevorderen, kun je een alles-in-één-multivitamine voor 50-plussers proberen. Onze Mega Vita Min™ Senioren is speciaal ontworpen voor rijpere volwassenen en combineert een grote verscheidenheid aan vitaminen en mineralen met een reeks kruiden en andere ingrediënten ter ondersteuning van senioren.

Deze multivitamine is samengesteld om je de voedingsondersteuning te bieden die je nodig hebt om optimaal te leven. Het bevat de essentiële vitamine A ter ondersteuning van je ooggezondheid, omdat vitamine A bijdraagt tot de instandhouding van een normaal gezichtsvermogen. Magnesium is toegevoegd ter ondersteuning van een heldere geest, omdat magnesium bijdraagt aan een normale psychologische functie.

Het bevat ook vitamine C omdat deze vitamine bijdraagt tot de normale werking van het immuunsysteem, samen met een schat aan andere zorgvuldig gekozen ingrediënten om de welzijnsbehoeften van rijpere volwassenen te ondersteunen.

Voor meer informatie over wanneer je het beste je multivitaminen en supplementen kunt innemen, kun je onze gids raadplegen:

Gezondheid

Hoe en wanneer moet je vitamines innemen?

Ontdek alles wat je moet weten over vitamines slikken.

9 maanden geledenvan Puritan's Pride
Puritan's Pride
Schrijver en Expert
View Puritan's Pride's profile
puritans